september 2011   Wegens aanfok paarden te koop

Enkele interessant gefokte veulens, een jaarling en een mooie vosbles ruin ter verkoop aan geboden. Bel voor meer informatie of nog beter, kom langs voor een kijkje.

            

 

april 2011  Nieuw leven op vier benen in de stal

Afgelopen weken zijn er twee veulens geboren. Alise heeft een rijk getekend merrieveulen van Saffraan aan de voet en Rhonda is deze week bevallen van eveneens een merrieveulen. Deze heeft als vader de hengst Zendgraaf.

      

okt-2010    Besterly Amadeus prolongeert kampioenstitel

In Lunteren werd op 20 oktober onder andere het kampioenschap voor vijfjarigen verreden. Leendert Veerman wist met Besterly Amadeus (Saffraan x Tamara van Manno) opnieuw deze titel te behalen.

FotoVeenstra.nl

Sep-2010    Brander verkocht naar Engeland

Onze ruin Brander (Sander x Ilse v. Cambridge Cole) gaat het vierspan versterken van een engelse menner. We hebben inmiddels vernomen dat dit helemaal naar wens gaat.  

 

Sep-2010    Plaatjes 

Onze merrie Rhonda (v. Majesteit) loopt met haar veulen van Zendgraaf in de wei en zijn in goede doen. Mooie gelegenheid om dit even vast te leggen. 

           

05-07-2010    Alise behaalt sterpredikaat op Centrale Keuring  

Vandaag zijn we met onze 5 jarige merrie Alise voor de herkansing geweest om het sterpredikaat te behalen. Dit was op de centrale keuring van Overijssel in Luttenberg. Ze was in goede conditie en qua beweging ook in goede doen. Alhoewel ze zich op de lokale keuring nog beter had laten zien. Met het oranje lint en een mooie tweede plaats in de groep zijn we zeer tevreden.

02-04-2010     Veulens van Saffraan en Zendgraaf

In februari heeft Alise een hengstveulen op de wereld gezet van Saffraan. Het lijkt weer een mooie donkere vos te worden. En twee weken geleden kreeg onze merrie Rhonda (V. Majesteit) een merrieveulen van gelderse hengst Zendgraaf (V. Ahoy). En weliswaar met de gehoopte zwarte kleur. Onze andere fokmerrie Tamara is gust gebleven.

   

 

19-09-2009    Besterly Amadeus kampioen vierjarigen

Leendert Veerman heeft met Besterly Amadeus (Saffraan x Tamara ster van Manno x Cambridge Cole) het kampioenschap weten te behalen. We hebben het zelf niet meegemaakt maar zo'n bericht is heel mooi om te vernemen. 

 

03-08-2009        Foto's van de veulens

Hier nog enkele foto's van de beide veulens die dit jaar bij ons zijn geboren.

      

Elise merrie (Saffraan x Alise van Sander)   geboren in februari

   

Elmark hengst (Saffraan x Tamara ster van Manno)  geboren in eind juni

 

28-07-2009    Bob verkocht naar Duitsland 

Onze vosruin Bob (Saffraan, gefokt uit Ronda, is onlangs verkocht en wordt spangenoot van eveneens een nakomeling van Saffraan. Hij wordt daar ingezet voor de mensport. 

07-07-2009    Belmara krijgt sterpredikaat op CK

Met Belmara zijn we vandaag naar de Centrale Keuring van Overijssel in Luttenberg geweest. In een groep van negen driejarige merries werd ze geplaatst als vijfde en verdiende tevens het sterpredikaat. 

(Foto: Sandra Nieuwendijk )    betere versie volgt

 

01-07-2009    Competitiewinst voor Amadeus op CH Putten

In Putten liep Besterly Amadeus (Saffraan x Tamara ster) een goede wedstrijd en dat leverde hem in handen van rijder/eigenaar Leendert Veerman de eerste plaats op. 

(Foto: www.tuigpaarden.net )

 

30-06-2009    Handelskeuring Rouveen

De meeste jaren proberen we met een jong paard deel te nemen aan de plaatselijke Handelskeuring. Dit jaar hebben we de driejarige Saffraan-zoon Bob meegenomen. Het werd een vijfde plaats in een sterke groep. Kijk voor meer info over de Handelskeuring op www.handelskeuring.nl  .

27-06-2009    Veulen geboren

Vannacht heeft Tamara een hengstveulen van Saffraan ter wereld gebracht. Alles lijkt goed en gezond. Op de foto is hij al drie weken oud.

     

17-06-2009    Belmara door naar CK

We zijn met de driejarige merrie (Tamara x Stuurboord) naar de lokale keuring in Luttenberg geweest. Ze werd daar in het stamboek ingeschreven en kreeg een uitnodiging voor de Centrale Keuring op 7 juli (eveneens in Luttenberg).

21-05-2009    Besterly Amadeus beste nieuweling in Bennekom

Op donderdag 21 mei kwamen op het Concours Hippique van Bennekom 15 nieuwelingen in de baan. Ons fokproduct Amadeus (V: Saffraan) behaalde daar een eerste plaats in de tweede groep en werd later uitgeroepen tot overall-winnaar.

  

 

16 mei 2009  -  Winst voor Brander in streekrubriek voor de boerenwagen op CH Rouveen

Op CH Rouveen waren we van de partij met onze vosruin Brander (V: Sander x Ilse keur van Cambridge Cole). Hij liet zich van zijn beste kant zien en dat werd beloont met een mooie eerste plaats.

 

18-4-2009  Besterly Amadeus presteert in Balkbrug

De Saffraan-zoon uit onze merrie Tamara werd door eigenaar Leendert Veerman uitgebracht in de nieuwelingenklasse in Balkbrug. Amadeus werd op kop geplaatst en tevens uitgenodigd voor de finale die aan het einde van de avond werd verreden. Na de eerste omloop werden er drie paarden geselecteerd voor het overkampen. Leendert Veerman eindigde met Besterly Amadeus achter Alfredo van Berry van Genugten en voor Netters Obama van Lambertus Huckriede.

(foto: FotoVeenstra.nl)